Uçuş görevlisinin tavsiyesi: Yalnız uçuyorsanız orta koltuğu tercih edin

Uçaktaki en iyi koltuk

On saat ya da daha uzun süre uçuyorsanız, yanlış koltukta oturduğunuzdan, daha iyi bir koltuk seçme seçeneği için para ödemediğinize ya da tezgahın arkasındaki çalışandan para istemediğinize pişman olabilirsiniz. check-in sırasında “daha iyi” bir koltuk. Her zaman işe yaramayabilir ama bir gülümseme ve kibar bir istek için hiçbir ücret ödemezsiniz.

Taktik işe yaradı

Ancak en azından biraz daha iyi bir yerde oturmanın daha güvenli yöntemleri var. Elbette daha iyi bir seyahat sınıfı için ekstra ücret ödeyebilirsiniz ancak biz bu yazımızda ekonomi sınıfı koltuklardan bahsedeceğiz. Orada bile “iyi” koltuklar ve “kötü” koltuklar var. Uçacağınız uçağın türü hakkında en azından temel bilginiz ve biraz inceliğiniz varsa, ekonomi sınıfında bile oldukça rahat oturabilirsiniz.

Güzel numara ama her zaman işe yaramıyor

Yalnız uçan ve biraz risk almaktan korkmayanlar için, eski uçuş görevlisinin bazı ilginç tavsiyeleri var: ” Bugün bu artık geçerli olmayabilir, çünkü uçuşlar çok dolu olma eğilimindedir, ancak covidden önce bile rezervasyon yapma hilesi orta koltuk oldukça işe yaradı ” diyor uçuş görevlisi ve bu numaranın nelerden oluştuğunu şöyle açıklıyor: ” Pencere kenarında veya koridorda bir koltuk ayırtan kişi, diğer iki koltuğa da birisinin ekleneceğinden neredeyse emindi.” Ama kim bu riski göze alıp orta koltuğu isterse, dış koltukların boş kalması ve yolcunun üç koltuğun tamamının kendisine ait olması ihtimali oldukça yüksekti .

Ancak , uçakların tam olarak dolu olmadığı bir dönemde bunun işe yaradığına dikkat çekiyor ve artık durum tamamen farklı ve varış noktası ne olursa olsun uçaklar tamamen dolu olma eğiliminde ” diye uyarıyor ve şu tavsiyeyi ekliyor:

Çevrimiçi check-in sırasında uçuş koltuğu haritasını görüntüleyin. Daha fazla bacak mesafesi olan, tuvalete yakın (daha sık yürümeniz gerekiyorsa) veya mutfaktan daha uzak (gürültüyü önlemek için) bir yer seçebilirsiniz.

Manzarayı seviyorsanız veya insanların ayaklarınızın üstünden geçmesinden hoşlanmıyorsanız, pencere kenarında bir koltuk düşünün. Koridora kolay erişime ihtiyacınız varsa veya klostrofobiye yatkınsanız koridor tarafı koltuk sizin için daha idealdir.

Arka duvara yakın koltuklardan kaçının. Arka duvara yakın bazı koltuklarda sırt dayanağını yatırma seçeneği yoktur ve bazen motorlardan daha fazla ses gelebilir.

Bir “çıkış sırası” veya ön sıra istemeyi deneyin. Acil çıkış sırasındaki koltuklarda genellikle daha fazla bacak mesafesi bulunur. Tam tersine ön sıralar daha fazla alan ve iniş sonrasında daha hızlı çıkış sunabiliyor.

İlk girişlerden biri olarak check-in yapmayı düşünün. Online check-in seçeneğiniz varsa ilk koltuk seçenler arasında yer almaya çalışın. Bazı havayolları daha uygun koltukları rezerve etmek için ödeme yapma seçeneği sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir