Son turda podyum değişti; F1 Las Vegas GP’de kazanan Max Verstappen!

Bol geçişin yaşandığı sezonun en heyecanlı yarışında şampiyon Max Verstappen 5 saniye ceza almasına rağmen Las Vegas GP’sini ilk sırada bitirdi ve bu sezonki 18. galibiyetini elde etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 22. yarışına Las Vegas ev sahipliği yaptı. 1985 sonrası ilk defa cumartesi gecesi yapılan Formula 1 yarışını şampiyonluğu daha önce garantileyen Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Yarışa ilk sırada başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc 2 olurken, Red Bull’un bir diğer pilotu Sergio Perez podyumu tamamladı.

ABD’nin Nevada eyaletindeki 6,2 kilometrelik Las Vegas Strip Pisti’nde 50 tur üzerinden yapılan yarışta daha önce şampiyonluğunu ilan eden ve yarışa 2. sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen start verildikten hemen sonra henüz ilk virajda yarışa ilk sırada başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc’i geçerek liderliği aldı. Ancak her iki sürücünün de pistin dışına çıktığı bu geçişle ilgili inceleme yapıldı ve Verstappen’e Leclerc’i dışarı ittiği gerekçesiyle 5 saniye ceza verildi.

Birçok temasın yaşandığı start sonrası ilk turun bitimiyle sanal güvenlik aracı uygulaması yapıldı ve Alonso, Bottas, Perez pit stop yapmak zorunda kaldı.

Yarışın 3. turunda McLaren pilotu Lando Norris şiddetli bir kaza sonucu bariyerlere girdi ve yarış dışı kaldı. İngiliz sürücü kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.

Yarışın 16. turunda cezasını çekmek için pite girmeyen hazırlanan Verstappen’i geçen Leclerc liderliği aldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir