Strese Karşı 10 Etkili Adım

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Uzman Psikolog Jülide Unutmaz, stresle mücadele etmenin önemini vurgulayarak, modern hayatın verdiği stresin insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

Stresin, kişinin kendisini tehdit altında hissettiği durumlara verdiği doğal bir tepki olduğunu ifade eden Unutmaz, stresin çeşitli şekillerde ortaya çıkabileceğini söyledi. İş yükü, mükemmeliyetçilik, gelecek kaygısı gibi faktörlerin stresi artırabileceğini belirten Unutmaz, stresin vücutta fiziksel ve psikolojik etkilere neden olduğunu aktardı.

Konsantrasyon Güçlüğü Stresin Bir Belirtisi Olabilir

Uzman Psikolog Jülide Unutmaz, stresin belirtilerinin kişiden kişiye göre değişebileceğini ve stresin şiddetine bağlı olarak kaygı, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini açıkladı.

Negatif Etkiler Çeşitli Faktörlerden Kaynaklanabilir

Stresin yanı sıra, zihinsel sağlığı etkileyen başka faktörlerin de olduğunu belirten Jülide Unutmaz, uzun süreli fiziksel hastalıklar, aile içi çatışmalar veya sosyal izolasyon gibi durumların da ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Stresle Baş Etmenin Yolları

  1. Düzenli nefes ve gevşeme egzersizleri yaparak sakinleşin.
  2. Egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirerek stres hormonlarını azaltın.
  3. Uyku düzeninize dikkat ederek kan şekeri dalgalanmalarını önleyin.
  4. Sağlıklı ve dengeli beslenerek stres toleransını artırın.
  5. Zaman yönetimine önem vererek günlük işlerinizi planlayın.
  6. Kişisel hobilerle ilgilenerek keyifli zamanlar yaratın.
  7. Sosyal destek alarak güvende hissedin.
  8. Olumsuz düşünceleri fark ederek pozitif düşünceye yönlendirin.
  9. Meditasyon ve mindfulness uygulayarak kaygılarınızla baş etmeyi öğrenin.
  10. Profesyonel destek alarak ruh sağlığınızı koruyun.

 

BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? Aile Hekimliği düzenlemesinin detayları

Aile Hekimliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeye göre; aile hekimleri, hafta sonları ve genel tatil günlerinde akupunktur ve fitoterapi hizmeti verebilecek, her basamakta ücretli olan ‘özel amaçlı raporlar’ aile sağlığı merkezlerinden daha az ücret ödenerek alınabilecek. Peki yabancılar aile hekiminden hizmet alabilir mi? İşte yeni düzenlemenin detayları.

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Türkiye’de 1 milyon kişi ölçüldü: Fazla kilo ve obezite oranları açıklandı

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa’ kampanyası kapsamında 10-23 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişinin boy-kilo ölçümünün gerçekleştirildiğini ve 673 bin 25 kişinin vücut kitle indeksi (VKİ) derecelendirmesinde ‘normal’ aralığında olmadığını duyurdu.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Williams Sendromu: Yabancılara sarılmak ve arkadaş olmak için doğuştan gelen bir arzu…

Yabancılara “en yakın arkadaş” gibi davranmak ne gibi tehlikeler doğurabilir?